Thursday, August 30, 2012

Tillykke Aarhus - Europæisk Kulturhovedstad 2017Tillykke Aarhus! Det  er meget spændende! 


Så faldt den afgørelse som mange har ventet spændt på. Det blev Aarhus der kan kalde sig Europæisk Kulturhovedstad 2017. Borgmester Jacob Bundsgaard og forhenværende borgmester Nikolaj Wammen har investeret både meget prestige og mange millioner i projektet. Det bliver et begivenhedsrigt år 2017 for Aarhus og omegn  - med støtte fra EU og staten.  Jacob Bundsgaard siger, at det betyder at der kan skabes oplevelser og arbejdspladser i Aarhus - og regionsformand Bent Hansen nævnte at der skulle en masse kulturprojekter i gang, både historiske og for teatret og meget mere.


nybyggeri ved havnefronten
Jeg er barnefødt i Aarhus og har altid boet her - og det er et dejligt sted at bo. Vores by er smuk,der er ikke langt til skov og strand og byen har en vidunderlig beliggenhed ved Aarhus bugt. Jeg er faktisk meget glad for at Aarhus får den mulighed i 2017.
Dagen efter afgørelsen var der utrolig travlt nede ved havnefronten, der blev piloteret på livet løs, så måske får vi vores Lighthouse alligevel??

ved Aarhus Aa, Den Spanske Trappe.Den danske EU-parlamentariker Morten Løkkegaard var næstformand i det udvalg, der fik præsenteret, hvad Aarhus kan byde på. Han havde overbevist kulturudvalget om at det var Aarhus, de skulle besøge på deres årlige studietur. Han har selv boet i Aarhus da han læste til journalist, og han si'r at han altid kommer tilbage til Aarhus, når han får muligheden.Han fortæller at politikerne faldt fuldstændigt for atmosfæren i byen - de var meget imponerede over den gæstfrihed, varme og afslappethed, de mødte overalt. "De er ikke vant til den dér ligefremme og easy-going stil, hvor man vader ind i folk med træsko på, " siger Morten Løkkegaard. Aarhus Bugt
Gruppen var blevet præsenteret for mange af de aktiviteter, institutioner og miljøer, som var med til at sikre titlen som Europæisk kulturhovedstad: bla. By i By på Bispetorv, kulturproduktionscentet Godsbanen, Den Gamle By, Universitetet, Filmbyen i kulisserne til den nye tv-serie "Dicte",  toppen af Aros, samt det enorme museumsbyggeri ved Moesgård Museum - de hilste også på byens ældste indbyggger, Grauballemanden.

Møllestien
Morten Løkkegaard har givet udtryk for, at gæsterne tog afsted med et indtryk af en by, som er klar til at fyre kanonerne af.  "Vi fornemmede et fantastisk godt samarbejde på tværs af institutioner og miljøer," siger han. Han er meget optaget af at få Danmark forankret i Europa og omvendt  - og kulturhovedstaden 2017 er et fantastisk værktøj til at fremme den tanke. Kulturhovedstaden 2017 står iøvrigt meget stærkt, da Aarhus har forberedt sig til værtsskabet ved at indlemme hele regionen.
Tak Morten Løkkegaard, fordi du holder af Aarhus. Du får lige et knus! 


photo Aarhus, 2012: grethe bachmann
 
Kilde: EU-Kommissionen, Repræsentationen i Danmark / information.

No comments:

Post a Comment