Monday, August 6, 2012

Humor fra Jonas Jonasson ....................

Referat fra nettet:
Den hundredårige der kravled' ud af vinduet og forsvandt
af Jonas Jonasson


Efter et langt og begivenhedsrigt liv havner Allan Karlsson på det plejehjem, han tror skal blive hans sidste opholdssted på denne jord. Problemet er bare, at helbredet nægter at svigte, og en dag går det hverken værre eller bedre, end at han fylder trecifret. Pomp og pragt venter med borgmester, lokalavis og hele personalet, men Allan vil ikke være med. Han kravler ud ad vinduet.

DEN HUNDREDÅRIGE DER KRAVLEDE UD AD VINDUET OG FORSVANDT handler om Allan Karlssons månedlange rejse gennem Sverige. En rejse, der kompliceres af, at han kommer på kant med både politiet og en bande på jagt efter den kuffert, han kom til at tage med fra bus- og jernbanestationen. Men bogen er også en rejse gennem 1900-tallet, den uendeligt sorgløse Allan Karlssons livsrejse.

Det viser sig, at Allan ikke alene har været med til, men også er årsag til mange af 1900-tallets betydningsfulde begivenheder. Han har været indblandet i udviklingen af atombomben, været gode venner med formand Maos unge hustru, både planlagt og afværget et mordattentat på premier­minister Winston Churchill og meget mere.

I hundred år har Allan Karlsson gjort verden usikker bare ved at være til. Og nu er han løs igen.Læs den!! Jeg priser bibliotekets låneordning på 14 dage med de nye bøger. Det gi´r virkelig mulighed for at få læst alle de nye dyre bøger som man ikke har råd til at købe alligevel.
Jeg kan anbefale denne overdådige og humorisitiske fortælling om Allan og alle de besynderlige og berømte mennesker han møder på sin vej. Den er simpelthen så morsom at man sidder og kluklér og griner højt. Det var næsten som at møde Finn Søborg igen.
Jonas Jonasson er en bragende god fortæller og hans humor er så befriende, så hvis du har brug for underholdning, så læs hans bog om Allan og alle hans meriter. Det er ikke spild af tid. God fornøjelse!

2 comments:

 1. Super anbefaling og jeg er helt enig. Jeg hørte den som lydbog og blev sjælden godt underholdt :0)

  ReplyDelete
 2. Hej Haverose, tak for besøget. Ja, den er så sjov den bog. Jeg klukkede af grin mange gange og kunne ikke lægge den fra mig.

  Du må undskylde med hensyn til followers-rubrikken. Bakkehuset er min nye danske blog og jeg har ikke fået det ordnet endnu. Min søn plejer at hjælpe mig - og jeg har glemt det hver gang han har været hér! Tekniske problemer er ikke lige mig, selv om jeg var på en teknisk afdeling!!
  Ha' en god week-end. Det er overskyet i dag, men ikke koldt - endnu!

  Grethe ´)

  ReplyDelete