Thursday, May 31, 2012

Sommer i By - en tidlig formiddagSå snart vejret er godt, vågner det udendørs caféliv op i Århus by. På Klostertov, Pustervig, Café Jorden, caféerne ved den spanske trappe eller måske nærmere kaldet Vadestedet.

Det har vist fået flere navne.
Det var tidligt om formiddagen, og der var allerede mange ude for at nyde det gode vejr. Jeg er som regel inde i byen før middag og tar hjem igen et par timer efter. Om eftermiddagen myldrer det af liv nede i midtbyen, også om aftenen hvilket måske kan være til gene for beboerne i kvarteret,men det er et dyrt og populært sted at bo, og der bor mange unge mennesker. Århus er jo en universitetsby med omkring 40.000 studerende.  Det viser mine photos også, det er overvejende unge mennesker, men der sidder da et par nogenlunde ældre herrer og morer sig på en af fortovscaféerne.

 Turistbrochuren siger at Vadestedet er det sted i Aarhus, hvor der ultimativt er samlet fleste caféer og natklubber. De ligger side om side hele vejen langs med åen. Alle caféerne har udendørs servering.
Mange af caféerne har åbent indtil kl. to, og flere af dem forvandles desuden i løbet af aftenen til trendy natklubber og skruer lige en ekstra tand op for musikken. ( ! ) Det bliver også nævnt at priserne måske nok er lidt højere end på caféer andre steder i byen, men til gengæld får du også hygge og god stemning for alle pengene!

Ja, det er et hyggeligt sted at være, men der er også gode og hyggelige caféer i Pustervig, i Volden og Badstuegade og efterhånden i de fleste gader i byen - men der er vist ingen caféer der mangler gæster på en skøn sommerdag.   
No comments:

Post a Comment