Sunday, December 1, 2013

Århus nye skyline - set fra Strandvejen
Aarhus Skyline har forandret sig, og i de kommende år vil der blive bygget flere højhuse omkring det nye kvarter ved Frederiks plads og Bruuns galleri. Hér ser vi Comwell-højhuset, der er 88 m højt. Til højre skimter vi lige Aarhus Domkirke, der er 96 m høj med spiret, men den ligger lidt lavere i byen.
 

Til venstre i billedet er det Rådhustårnet der stikker 60 m op, foran det dominerer Skansen og Skansepalæet, et byggeri fra landsudstillingen i 1909 og bagved ser vi det grønne højhus, KPMG-huset på 68,5 m. Det virker gennemsigtigt som om det er bygget i turkis glas.
Det ser ud som om Skanseanlægget med de flotte patricierlejligheder ligger klos op ad Rådhuset, men der er nogle gader imellem  - langs selve Strandvejen er det den gule Kildegård til venstre og Strandparken i funkisstil  til højre. Bagved Skanseanlægget liggger det grønne højhus nede ved Frederiks plads. Hér ser vi bedre hvor smukt det er.Til venstre i billedet har vi det solide byggeri i Hans Brogesgade,  der fortsætter (se bagved Kildegården) op til Sankt Pauls Kirke med de to grønne kobbertårne. Fra kirken fortsætter vi ned ad Bruunsgade og Bruunsbro ned til Banegårdsplads og Rådhuset. Ved Bruunsbro er en indgang til Bruunsgalleri, der bliver en del af det nye kvarter ved Frederiks plads.
 

 

Vi ser Sankt Pauls Kirke helt til højre - og nede foran Kildegaården og en del af Marselis Boulevard ligger de kønne villaer med røde tage mellem Strandvejen og Dalgas Avenue.Det var en lille oversigt til jer om Aarhus Skyline, set fra Strandvejen og Tangkrogen. Jeg vil forsøge at følge med når det  nye byggeri skyder i vejret

Det er en god idé at forstørre billederne for at se detaljerne.

foto oktober 2013; grethe bachmann .    
No comments:

Post a Comment