Sunday, August 4, 2013

Ny bog: "Frikendt for Mord?" om Sophia Amalia Lindenov.

Fra forlaget BB-Kultur er der i maj 2013 udgivet en bog, der fortæller historien om Sophia Amalia Lindenovs dramatiske liv og ulykkelige ægteskab. Sophia var et barnebarn af Christian IV og Kirsten Munk, og hun havde en moster, som havde en stor indflydelse på hendes liv, en af de mest berømte kvinder i dansk historie, Leonora Christina Ulfeldt, der også har en rolle i bogen. Det er tydeligt igennem hele bogen, at Sophia var en stærk kvinde der slægtede sin familie på. 

Sophia blev gift med adelsmanden Claus Daa der sad på herregården Næs eller Daasborg i Himmerland, den herregård, vi nu kender som det smukke Lindenborg. Hendes ægtemand blev myrdet og rygterne verserede om, at hun enten var morderen selv eller impliceret i mordet på sin brutale ægtemand. Forfatteren Bodil Brændstrup har gjort en grundig research og fortæller os den dramatiske historie med facts om steder og personer, men også tilføjet et ekstra krydderi af sin evne som storyteller.

Jeg tror ikke mere at Sophia var morderen. Det er umuligt i dag, 300 år senere, at bevise noget som helst, men Bodil Brændstrup når i hvert fald frem til noget der lyder meget sandsynligt. Hvis sagen blev ført i dag, ville Sophia sandsynligvis blive "Frikendt for Mord". 

Forlaget BB-Kultur, Øverødvej 13-1-14, DK 2840 Holte

Bogens website: www.bb-kultur.com

No comments:

Post a Comment